Ahoj, kamarádi vodáci,

s radostí vás zveme na 42. ročník oblíbeného závodu na Vavřineckém potoce, který se letos uskuteční o víkendu 12. a 13. října 2024. Tento závod, který symbolicky uzavírá vodáckou sezónu se koná kontinuálně již od roku 1974 a stal tradicí pro všechny milovníky vodních sportů. Jeho pořádáním navazujeme na dlouholeté práce našich starších kamarádů, rodičů i prarodičů, pořádajících první vodácké turistické jízdy zdatnosti v tomto úseku.

FB událost: https://fb.me/e/9znFtZ89W

ULOŽ SI UDÁLOST DO SVÉHO GOOGLE KALENDÁŘE:

Závod a jeho struktura

Výklad trati a pravidel:
v 9:00, 10:00 a 11:00 ve Vavřinci

Cena:
Startovné pro závodníky: 100 Kč (za číslo + samolepku)
Volné splutí: 100 Kč (za samolepku)

Předregistrace do závodu je možná prostřednictvím našeho webu: www.vavrinecky-potok.cz, následně si v sobotu ráno na startovišti ve Vavřinci vyzvednete číslo a zaplatíte startovné 100Kč.

Sobotní závody jsou tradičně rozděleny na dvě části:

Rychlostní závod (vložený závod)

Tento závod začíná pod hrází Vavřineckého rybníka a končí přibližně v polovině trasy na brankovišti „Pod skálou“. Rychlostní závod je ideální pro ty, kteří si chtějí užít rychlou a vzrušující jízdu. Vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlášeni na večerní zábavě, která se bude konat v sokolovně v Horních Krutech.

Vytrvalostní závod

Tento závod je určen pro ty, kteří mají rádi výzvy a chtějí se otestovat na celou délku trasy. Končí u Toušické kaskády a výsledky budou zaslány jednotlivým závodníkům spolu s reklamními materiály našich sponzorů.

Foto: Jan Matosik

Volné splutí

V neděli je na programu volné splutí s názvem „Sjezd podzimní Dakotou a Vlčím dolem“. Toto splutí je skvělou příležitostí pro všechny, kdo si chtějí užít krásu Vavřineckého potoka bez závodního stresu. Na tento den je připraven klidnější program, ideální pro rodiny a méně zkušené vodáky.

Bezpečnost na prvním místě

Bezpečnost závodníků je pro nás prioritou! Ujistěte se, že máte s sebou povinnou bezpečnostní výbavu, včetně helmy a plovací vesty. Prosíme všechny účastníky, aby dbali pokynů organizátorů a dodržovali pravidla bezpečnosti. Zcela vyloučena je jízda pramic a raftů! Důrazně také varujeme před sjížděním kaskády v Toušicích – hrozí vážné nebezpečí úrazu.

Občerstvení

Vodáci i diváci, připravte se na parádní občerstvení! Máme pro vás připraveno spoustu dobrot a to hned na 3 stanovištích – první je NA STARTU, další NA VLACHOVCE a poslední V CÍLI, tak si přijďte naplnit žaludky a podpořit nás! Ani letos nebudou chybět naše slavné bramboráky, teplá voňavá polévka, párky, klobásy a další pochoutky, na které se vám budou sbíhat sliny. Na čepu máme tradičně od našeho sponzora Nymburské pivo Postřižiny a jeho skvělou oranžovou limonádu. Každý závodník s číslem navíc dostane v Toušicích zdarma šálek horkého čaje a chleba se sádlem a cibulí – prostě klasika, co k vodě patří. Tak přijďte na kus řeči, dobré jídlo a pití – a hlavně, podpořte nás, ať máme z čeho příští rok zase vařit ty bramboráky! 😉

Večerní zábava a tombola

Po závodním dni vás srdečně zveme na tradiční večerní vodácký bál v sokolovně v Horních Krutech od 20:00. Součástí večera bude i tombola s bohatými cenami a hudební doprovod od kapely Trampoty.

Provoz na komunikacích

Pro zajištění plynulého provozu prosím o dodržení jednosměrné jízdy vyznačené na mapce.

Mapa dopravy a závodu vavřinec vavřinecký potok

Poděkování sponzorům a dobrovolníkům

Závěrem děkujeme všem našim sponzorům a dobrovolníkům, kteří se na Vavřiňáku podílí a bez jejich podpory by nebylo možné tuto oblíbenou akci uspořádat.

Těšíme se na setkání s vámi a to ať už na vlnkách Vavřineckého potoka, u stánku nebo na bále v sokolovně v Horních Krutech!

Kontakt na organizátory:
+420 730 563 689 , +420 605 270 669
info@vavrinecky-potok.cz

Inzeráty sponzorů:


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *